( ! ) Notice: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' in E:\www\potopisi.gmajnica.si\index.php on line 1
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0028176656{main}( )...\index.php:0
Z avtomobilom po Balkanu

Z avtomobilom po Balkanu


Potopisno predavanje prikazuje avtomobilistično in motoristično avanturo po državah bivše Jugoslavije, Albaniji in Grčiji.

 


S Toyoto Yaris se najprej odpeljemo, do Sarajeva, glavnega mesta Bosne in Hercegovine. Že naslednji dan pa odpotujemo v Črno Goro, do nacionalnega parka Durmitor, kjer opravimo dvodnevni spust, z rafti, po reki Tari. Mimo Skadarskega jezera se pripeljemo v Albanijo. Pot nadaljujemo ob Albanskem primorju, mimo Drača, Vlore in Butrinta do Grčije. Tukaj si ogledamo samostane na Meteori in pot nadaljujemo do Makedonije. Mimo Bitole na Ohrid, kjer si ogledamo širšo okolico. Vračamo se ponovno v Albanijo, v prestolnico Tirano in naprej v Črno goro. Tam si ogledamo še njene ostale obmorske znamenitosti: Ulcinj, Budva, Cetinje, Lovčen, Boka Kotorska in Kotor. Na poti domov se ponovno ustavimo v Bosni in Hercegovini, kjer si ogledamo Mostar, izvir Bune in Međugorje.

 

Oglejte si nekaj slik iz predavanja: