( ! ) Notice: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' in E:\www\potopisi.gmajnica.si\index.php on line 1
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0022176592{main}( )...\index.php:0
Islandija – dežela ledu in ognja

Islandija – dežela ledu in ognja

Otoška država na skrajnem severu Evrope, ki leži na Ameriški in Evroazijski tektonski plošči. Ponuja neizmerno lepo naravo, z neverjetnimi in ekstremnimi naravnimi pojavi. Na eni strani mrzli ledeniki in na drugi vroči vulkanski pojavi, tvorijo fantastično harmonijo barv ter ponujajo prečudovite popotniške dogodivščine.

 

 

Kljub temu, da se na pot odpravimo za prvomajske praznike, ko na Islandiji ni visoka turistična sezona in so cene tudi do trikrat nižje, naredimo celotno pot okrog otoka. Na južnem delu si ogledamo zlati trikotnik z neverjetnimi gejzirji in slapovi, ter se odpravimo na čudovite Vestmannaeyjar-ske otoke. Mimo neverjetnih vulkanskih struktur in mimo mogočnih ledenikov, se pripeljemo na sever države, kjer je v tistem česu še prava zima. Očara nas čudovita okolica jezera Myvatn, ogledamo si še drugo največje mesto Akureyri in namakamo se v naravnih vulkanskih termah. Na polotoku Vatnsnes si v naravnem okolju ogledamo tjulne, na polotoku Snafellsnes pa si ogledamo kako sušijo meso morskih psov. Potovanje zaključimo v glavnem mestu Reykjavik in v vulkanskih termah Modre lagune.

Oglejte si nekaj slik iz predavanja: