( ! ) Notice: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' in E:\www\potopisi.gmajnica.si\index.php on line 1
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0020176688{main}( )...\index.php:0
Bližnji vzhod – Jordanija in Izrael

Bližnji vzhod – Jordanija in Izrael


Potopisno predavanje prikazuje popotovanje po dveh državah bližnjega vzhoda. Arabsko Jordanijo in sveto deželo Izrael z vsemi njihovimi znamenitostmi.

 


Potovanje pričnemo v Jordanski prestolnici Amman. Državo raziskujemo z avtomobilom in se najprej odpravimo do mrtvega morja, ki je tako slano, da človeka drži na vodi brez, da bi plaval. Sledi zgodovinska Madaba, čudovita pokrajina ob kraljevi avtocesti, fenomenalna Petra, čudovita puščava Wadi Rum in avtomobil oddamo v letoviški Aqabi.

 

V drugem delu prečkamo mejo in se znajdemo v sveti deželi Izrael. Tu potujemo z avtobusom in se najprej ustavimo v zgodovinskem Jeruzalemu, ki je ena največjih verskih prestolnic sveta. Obdelamo tudi Palestinska območja z obiskom Betlehema. Preplezamo tudi hrib na katerem je Izraelski simbol Masada. Dan preživimo v kibbutzu – skoncentrirane Izraelske naselbine, kjer pridelujejo raznorazne kmetijske izdelke. Potovanje zaključimo v največjem Izraelskem mestu Tel Aviv.

 

Oglejte si nekaj slik iz predavanja: